fredag den 25. januar 2013

Pizza a'la Helene

Dejen:

1 kg pizzamel -gem ca. 300g til æltningen.
ca. 400g fuldkornshvedemel (Plus/minus, alt efter hvor grov man vil have den.)*
50g gær
1-1½ tsk groft salt
1 dl olie, stuetemperatur
6 dl vand, lunkent.

Fremgangsmåde:
Vand, olie og gær blandes sammen meden gaffel til gæren er opløst. Så tilsættes saltet og der røres til det også er opløst i vandet.
Melet blandet og hældes i væsken og der røres med gaflen til det er blandet godt.
Det gemte mel drysses ud på bordet og dejen æltes til melet er væk. Nyt mel tilsættes når dejen bliver klistret og sådan fortsætter man til melet er brugt. Dejen formes til en kugle og stille til hævning i 30 minutter.
Mens dejen hæver laves tomatsovsen.
Når de 30 minutter er gået slåes dejen ned og den hæver igen i 30 minutter.
Ovnen tændes på det højeste, den kan tændes på, med en bageplade i.
Når dejen er færdighævet rulles den ud på bordet. Dejen skal nok deles i nogle stykker, alt efter hvor mange pizzaer man vil have og hvor tykke bunde man vil have.
Når det er rullet ud foldes dejen let sammen og flyttes over på bagepapir og tomatsovsen smøres ud og fyldet proppes på. Ovnen skrues ned på 200 grader og pizzaen flytes over på den varme bageplade.
Bag den til pizzaen er færdig.


Tomatsovs:
En karton tomater (kan købes i rema1000)
1 kinesisk hvidløg
1 løg
Olie
ca. 1 spsk hvidvinseddike

Fremgangsmåde:
Løg og hvidløg hakkes fint og puttes i en varm gryde sammen med olien. Gryden skal være på middel varme. Steg løgene til de er blanke og hæl så tomat og hvidvinseddike over. Rør jævnligt i sovsen. Jeg plejer at lade den koge helt ind, altså lade det småsimre i omkring en times tid til halvanden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar