onsdag den 9. januar 2013

Farsbrød a la hvad-jeg-havde-i-køleskabet

Det nye år har indtil videre haft en lidt hård start med influenza og søvnmangel og andet, så kræfterne har manglet og det har stået alt for meget på junkfood og færdigretter her hjemme.
Men forleden faldt jeg over en pakkebacon i køleskabet som skulle bruges lige om snart. Og der var også en rest feta og jeg havde noget hakket oksekød i fryseren, så jeg tænkte, jeg kunne lave et eller andet fikst af det. Resultatet blev et velsmagende, men ikke videre kønt farsbrød, som blev serveret med kartoffelbåde.

Farsbrød:

Ca. 500g hakket oksekød
En lille håndfuld sorte oliven skåret i skiver (eller hakkes)
Et fed hvidløg, hakket fint
Tørret oregano efter smag
Lidt feta i tern
Salt og peber
En pakke bacon

Fremgangsmåden er enkel; bacon og oksekød æltes sammen med oliven, feta, hvidløg, salt og peber til det er godt blandet. Så putter man det i et ovnfast fad som stilles i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Hvis man ikke gider kartoffelbåde kan man også lave en god gang rissalat til.

Rissalat:

Ca. 250-300g vilde ris
Et glas hvidløg i olie (Olien skal bruges!)
To kaki frugter eller en dåse mandariner (uden lage)
Rosiner
Peanuts
Feta
En rød peberfrugt - om vinteren undlader jeg dog peberfrugt.

Risene koges efter anvisning på posen og køles af.
Når risene er kølige hældes hvidløg med olien ud over og det blandes godt.
Kaki frugterne skæres i mundrette stykker og blandes i salaten sammen med rosiner, peanuts, feta og peberfrugt. Og så er salaten færdig.

Jeg har ikke skrevet en mængde ved rosiner, peanuts og feta for jeg plejer at tage det på gefühl med mængden. Så prøv dig frem.

God fornøjelse. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar